Volleyballen

Volleyballen.

Min 4 / max < kinderen
Leeftijd vanaf 6 jaar
Duur 10 tot < minuten

Spullen:
Een (volley)bal
4 pionnen
Iets wat een hoogte aangeeft (een net / een lijn / een hek / etc)

Doel \Regels: Deel de groep in partijen. Een groep mag niet te groot zijn (max 6), omdat het anders te druk wordt in het speelveld. Het speelveld bestaat uit twee vierkanten aan weerzijde van het net. Beide helften liggen in spiegelbeeld van elkaar en zijn dus even groot. Zorg bij meerdere teams voor meerdere speelvelden.

Doel: Eén team brengt de bal in het spel door één persoon de bal te laten slaan en deze in één keer naar de andere speelhelft te spelen. De bal wordt aan de andere kant opgevangen op de vingertoppen dan wel de binnenkant van de pols. De bedoeling is dat de bal door middel van overspelen binnen het eigen team (max 3 keer) weer naar de andere kant wordt gespeeld. Het team kan een punt verdienen door de bal binnen het vak van de tegenstander op de grond te krijgen.

Let op: de volleybaltechniek kan voor jongere kinderen nog wat moeilijk zijn. Laat hen dan de bal eerst vangen en van daaruit verder spelen door middel van gooien of slaan tegen de bal.

Variatie:
1. Speel met meerdere teams.
Speel met meerdere teams. Dit kan in toernooivorm (twee teams spelen; de rest kijkt toe); of op meerdere velden en draai door zodat men andere tegenstanders heeft.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *