Linten trekken of kat en muis spel

Een spel waarbij elk kind krijgt een lintje krijgt, duidelijk zichtbaar aan de achterkant in zijn broek. De kinderen trekken bij elkaar de linten uit de broek.

Min 6 / max < kinderen
Leeftijd vanaf 4 jaar
Duur 5 tot 15 minuten

Spullen:
Pionnen om het veld mee af te zetten.
Lintjes

Doel \ Regels: Maak met de pionnen een vierkant. De grootte hangt af van het aantal kinderen; hoe meer kinderen, hoe groter het speelveld. Spel speelt zich af binnen de pionnen, erbuiten is af.

Doel: Elk kind krijgt een lintje en stopt deze duidelijk zichtbaar aan de achterkant in zijn broek (kan ook aan de zijkant). Tijdens dit spel is het ieder voor zich.

De bedoeling is dat de kinderen bij elkaar de linten uit de broek trekken. Als het lintje weg is dan is het kind af en komt bij de trainer staan. Als een kind een lintje heeft, doet hij deze om en bewaard hem tot het einde van het spel. Uiteindelijk blijft er een kind over. Je kunt ook kijken wie er de meeste lintjes heeft.

Let op: Zorg dat kinderen binnen de pionnen blijven. Let op dat de lintjes duidelijk zichtbaar blijven.

Variatie:
1. Nieuw lintje. Als een kind zijn lintje kwijt is kan hij een nieuw lintje komen halen. Spel duurt dan tot de lintjes op zijn of eindigt zoals hiernaast beschreven.
2. Teams: Deel de groep op in verschillende groepen en geef elke groep zijn eigen kleur. Nu spelen de kinderen als groepen tegen elkaar. Optioneel is variant 1 te gebruiken.
3. Gebruik gepakte lintjes: Kinderen kunnen pas een nieuw lintje komen halen als zij al hun lintjes kwijt zijn, dus ook degene die zij om hebben.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *