Tikkertje Behendigheid

Tik spelletje ter bevordering van de behendigheid, met 6 variaties.

Min 6 / max < kinderen
Leeftijd vanaf 4 jaar
Duur 5 tot 15 minuten

Spullen:
Pionnen om het veld mee af te zetten. Eventueel extra spullen voor een variatie (zie variatie).

Doel \ regels: Maak met de pionnen een vierkant. De grootte hangt af van het aantal kinderen; hoe meer kinderen, hoe groter het speelveld. Spel speelt zich af binnen de pionnen, erbuiten is af.

Doel: Afhankelijk van de grootte van de groep 1 tot 4 tikkers. Deze tikkers moeten iedereen tikken. Als men getikt is, komt men bij de trainer staan. In te voegen wedstrijd element; kijk welke groep tikkers het snelst het hele veld kunnen tikken.

Let op: Zorg dat kinderen binnen de pionnen blijven.

Variatie:
De variatie is eindeloos. Ipv bij de trainer te komen staan kan men de kinderen van alles laten doen als ze getikt zijn:
1. Als bok staan: een vrij iemand springt erover en men is weer vrij.
2. Als poort staan: een vrij iemand kruipt door het poortje van de getikte en men is weer vrij.
3. Met de hand omhoog: een vrij iemand moet een klap op de hand geven en tegelijkertijd de naam van de getikte roepen. Daarna zijn beide weer vrij.
4. Met de hand aan een horde: de getikte houdt een horde vast. Een vrij iemand moet over de horde springen en men is weer vrij.
5. Met de hand aan een band: de getikte houdt een band of hoepel omhoog. Een vrij iemand moet door de hoepel of band en men is weer vrij.
6. Bij variatie 3 tot 6 kan men de kinderen ook nog in een bepaalde houding zetten, bijvoorbeeld op één been of in hurkzit, etc.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *