Lijnen Spel (of banenspel)

Lijnen spel, een spel waarbij de kinderen snel moeten reageren op de trainer, die een getal tussen de 1 en de 7 noemt. Ze moeten snel naar een genoemde lijn lopen . Variaties met kleuren, sommen en letters

Min 6 / max < kinderen
Leeftijd vanaf 4 jaar
Duur 5 tot 15 minuten

Spullen:
Gebruik de rechte lijnen van de atletiekbaan.
Eventueel pionnen (zie variatie)

Doel \ Regels: Zet alle kinderen op de lijn tussen baan 1 en baan 2.
Vertel de kinderen dat ze op lijn 1 staan en dat elke volgende lijn 1 hoger is. Op onze baan is de laatste lijn, lijn 7.

Doel: De trainer noemt een getal tussen de 1 en de 7. Het is de bedoeling dat de kinderen daar snel op reageren en snel naar de genoemde lijn lopen. Degene die als laatste op de lijn staat of bij de verkeerde lijn staat, is af en komt bij de trainer staan.

Let op: Zorg dat kinderen elkaar niet omver lopen en gaan duwen.

Variatie:
1. Geef de lijnen een letter: In plaats van een nummer kun je de lijnen een letter geven. Dan moeten de kinderen veel beter opletten.
2. Speel met plus en min: Stel de kinderen op op de middelste lijn en speel met plus en min. Maak het extra moeilijk door geen nullijn aan te geven (dus alleen 1 en -1). Dit kan ook met letter. Het midden is A. Een omhoog is B en naar beneden is Z, enz.
3. Speel met kleuren: Deze variant kan zowel met als zonder lijnen. Elke (denkbeeldige lijn) heeft een kleur, aangegeven met pionnen. De kinderen moeten nu naar een kleur rennen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *