Tikkertje Reactie

Een reactie tik spel: de trainer verandert tijdens het spel snel van tikker door een naam te roepen. Op dat moment doet iedereen weer mee.

Min 6 / max < kinderen
Leeftijd vanaf 4 jaar
Duur 5 tot 15 minuten

Spullen:
Pionnen om het veld mee af te zetten.
Eventueel extra spullen voor een variatie (zie variatie): horde, hoepel, band.

Doel \ Regels: Maak met de pionnen een vierkant. De grootte hangt af van het aantal kinderen; hoe meer kinderen, hoe groter het speelveld. Spel speelt zich af binnen de pionnen, erbuiten is af.

Doel: Afhankelijk van de grootte van de groep 1 tot 4 tikkers. Deze tikkers moeten iedereen tikken. Als men getikt is, komt men bij de trainer staan. Het element reactie is dat de trainer tijdens het spel snel van tikker(s) verandert door naam te roepen. Op dat moment doet iedereen weer mee. Het spel loopt dus door.

Let op: Zorg dat kinderen binnen de pionnen blijven.

Variatie:
De variatie is eindeloos. Ipv bij de trainer te komen staan kan men de kinderen van alles laten doen als ze getikt zijn:
1. Als bok staan. Een vrij iemand springt erover en men is weer vrij.
2. Als poort staan. Een vrij iemand kruipt door het poortje van de getikte en men is weer vrij.
3. Met de hand omhoog. Een vrij iemand moet een klap op de hand geven en tegelijkertijd de naam van de getikte roepen.
4. Met de hand aan een horde. De getikte houdt een horde vast. Een vrij iemand moet over de horde springen en men is weer vrij.
5. Met de hand aan een band. De getikte houdt een band of hoepel omhoog. Een vrij iemand moet door de hoepel of band en men is weer vrij.
6. Bij variatie 3 tot 6 kan men de kinderen ook nog in een bepaalde houding zetten, bijvoorbeeld op één been of in hurkzit, etc.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *