Puntenspel (1, 2, 3)

Een tik spel waarbij de kinderen van pion naar pion gaan lopen, met een variatie voor 2-tallen

Min 10 / max < kinderen
Leeftijd vanaf 8 jaar
Duur 15 minuten

Spullen:
Vier pionnen

Doel \ Regels: Maak van de pionnen een rechthoek. De kinderen gaan bij één van de vier pionnen staan. Afhankelijk van de grootte van de groep worden er tikkers aangewezen. De tikkers gaan in het midden van het veld staan.

Doel: Het is de bedoeling dat de kinderen van pion naar pion gaan lopen. Lopen ze een korte zijde van de rechthoek, dan krijgen ze 1 punt. Lopen ze een lange zijde van de rechthoek, dan krijgen ze twee punten. Lopen ze diagonaal, dan krijgen ze drie punten. Tijdens het overlopen mogen de kinderen worden getikt door de tikkers. Bij de pion zijn ze vrij. Als ze getikt zijn door een tikker, dan zijn ze al hun verzamelde punten kwijt. Vraag achteraf wie de meeste punten heeft ( begin bij: “wie heeft er 5”, dan “wie heeft er 10” en ga zo door.) Degene met de meeste puneten worden de nieuwe tikkers.

Let op: Spreek duidelijk af waar de kinderen vrij zijn en waar niet.

Variatie:
1. Getikt is 5 punten eraf. De kinderen verliezen niet al hun punten als ze getikt zijn, maar ze verliezen maar 5 punten.
2. Variatie met behendigheid. Plaats een pion in het midden waar mensen omheen kunnen draaien. Zo zijn ze net iets langer onderweg en moeten ze afremmen en weer opstarten.
3. Maak tweetallen. Spel blijft hetzelfde maar de kinderen moeten in een tweetal overlopen. Handen los is geen punten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *